Христос воскрес!

Категорія: Події церкви
Опубликовал: Анна Сіренко

«Ісус Христос воскрес! Алілуя, алілуя! Він воістину воскрес! Алілуя, алілуя!» - вітав всіх присутніх хор на початку святкового служіння 31 березня.

«…Чому ви шукаєте Живого між мертвими? Немає Його тут, бо воскрес!…» (Луки 24:5-6). Читаючи Євангеліє від Луки, брат Дмитро Сіренко розмірковував над тим, що означає слово "Пасха", і як воно повʼязано з тим, що святкують християни зараз, кажучи «Христос воскрес!» Назва «Пасха» має історичне походження: відбулося звільнення ізраїльського народу з єгипетського рабства, і тому сам термін означає «пройти повз». Так само, як тоді народ ізраїльський був звільнений з єгипетського рабства і Господь пройшов повз тих, у кого одвірки дверей були помазані кровʼю, так само і зараз, завдяки жертві Ісуса Христа, ми маємо вихід із рабства гріха і смерті, мир з Богом та надію на воскресіння і вічне життя, так само, як і Христос воскрес.

«Величаю Тебе, Боже, величаю», «Воскресіння - не просто надія», «Є у мене Друг надійний», - дитячий хор та всі групи недільної школи прославляли Воскреслого піснями та віршами разом з усією церквою.

Брат Ігор Гайдаш нагадав тим, хто живе в цьому світі і не думає про смерть, що їм потрібно задуматися про те, що в Ісуса Христа є вихід та ключі від смерті. "Не бійся! Я - Перший і Останній, і Живий. І був Я мертвий, і ось Я живий навіки-віків. Я маю ключі від смерті й від аду" (Одкровення 2:17). У Христа є ключі від смерті, Він переміг гріх, першим вийшов зі смерті, Бог воскресив Його. У Нього ключі життя для тих, хто хоче вийти зі стану смерті. «А воля Того, Хто Мене послав, — [Отця], — є та, аби все, що Він Мені дав, Я не втратив, але воскресив це останнього дня» (Івана‬ ‭6‬:‭39‬)

Після служіння всі мали змогу продовжити спілкування в неформальній атмосфері та зробити памʼятні фотографії біля фотозони.

Ми маємо памʼятати, що Великдень - це не просто чергове свято, звичай пекти паски або фарбувати яйця - це нагадування нам про нашу гріховну природу, а також про любов Божу, яка явилась в тому, щоб Син Божий був розіпʼятий на хресті за наші гріхи, щоб дарувати нам життя з Богом та перемогу над гріхом!