День подяки Богу за врожай

Категорія: Події церкви
Опубликовала: Анна Сиренко

Жнива. Свято подяки. Ізраїльському народу по Господньому повелінню тричі в рік треба було з‘являтися в Ієрусалимському храмі: на Пасху, на свято першого снопа та на свято жнив. 16 жовтня церква «Друзі Христа» також зібралася на свято жнив, щоб подякувати Богу за щедрі дари, якими Він наділив нас в цей непростий час.

Брат Ілля 133-м псалмом налаштував наші серця на подяку Господу. Брат Олександр запропонував вивчити та заспівати псалом «Ты - Отца живое Слово», і, звичайно, протягом свята ми багато співали, адже серця були переповнені вдячністю Творцю за Його вірність.

«О, йдуть жнива, йдуть жнива, біліють кругом поля, всюди: і там, і тут, чекає великий труд», - вітав нас хор та закликав на служіння на ниві Божій.

Диякон церкви Олександр Ющенко через послання до Іоанна 13:34 нагадав про повеління Господа любити один одного. А як це робити - розкрив через місце Писання 1-Петра 1:22: любити від чистого серця один одного, а щоб виконати це - потрібно очистити наші серця від гріха через віру. І звершувати це постійно через освячення та слухняність Божому Слову.

Яке ж свято без участі дітей? Віршами, співом дитячого хору, своїми маленькими серцями вони також приєдналися до прославлення, і ми дякуємо Богу за дітей та їх бажання бути частиною церкви і вчитися у ніг Ісуса.

В молитві ми принесли подяку за хліб, що він є у нас на столі, і за інші дари від землі, а також за Слово Боже, за те, що Воно живе і діюче, яке спасає, підкріпляє і дає надію.

Пастор церкви Петро Васильович зачитав місця: Галатам 6:7-9, Іоанна 16:21, Псалом 125:5-9, Матвія 13:24 і попросив слідкувати чи є в цих місцях об‘єднана думка. Після дослідження ми побачили, що закон сіяння та жнив в нашому житті, як духовному, так і фізичному, працює не тільки зі сторони сіяча, але й є фактори, які від нас не залежать, адже навіть коли сіємо добірне зерно, то з‘являються плевели, які лукавий також сіє на нашому полі, і потрібно не лякатися цього, не опускати руки в праці, не зневірятися, а бути готовими до цього і просити у Господа сил на завершення праці в свій час і підкріплення віри. Через книгу Естер ми побачили як цей закон працює в житті, прочитали як Мардохей врятував життя царю, тобто посіяв добре насіння, а цар звеличив Амана, який зненавидів Мардохея і намагався знищити його і весь іудейський народ. Ось уже на доброму полі Мардохея з‘явилися плевели лукавого. Де шукає силу для боротьби Мардохей? Звичайно, у Господа! Поле треба захищати і охороняти, не залишати на призволяще. Бог діє через Естер, щоб захистити свій народ. Перечитуючи заново цю історію, ми впевнилися, що Господь бачить наші зусилля, наші труднощі, хвилювання, і надає поміч тим, хто знаходиться постійно в праці, надає сил в духовній боротьбі, благословляє і чує наші молитви.

Закінчилося свято спілкуванням церкви із смаколиками, дбайливо приготованими нашими сестрами.

Ввечері молодь також мала змогу зібратися та принести подяку Богу за все, що ми маємо!

Ось і минули ще одні жнива, перевіряємо свої зерна, чи вміємо захистити своє поле, чи почуємо в кінці праці: «Гаразд, рабе добрий і вірний! Ти в малому був вірний, над великим поставлю тебе, увійди до радощів пана свого!»